Strikkeopskrifter

Normalpris: 29.95 kr.
Medlemspris: 0.00 kr.
Tax amount:
Pris / kg:
Normalpris: 29.95 kr.
Medlemspris: 0.00 kr.
Tax amount:
Pris / kg:
Normalpris: 29.95 kr.
Medlemspris: 0.00 kr.
Tax amount:
Pris / kg:
Normalpris: 29.95 kr.
Medlemspris: 0.00 kr.
Tax amount:
Pris / kg:
Normalpris: 29.95 kr.
Medlemspris: 0.00 kr.
Tax amount:
Pris / kg:
Normalpris: 29.95 kr.
Medlemspris: 0.00 kr.
Tax amount:
Pris / kg:
Normalpris: 29.95 kr.
Medlemspris: 0.00 kr.
Tax amount:
Pris / kg:
Normalpris: 29.95 kr.
Medlemspris: 0.00 kr.
Tax amount:
Pris / kg:

Strikkeopskrifter

Strikning har været et populært håndarbejde i mange år, og i dag er det fortsat en elsket hobby blandt en bred vifte af mennesker. Strikning er nemlig noget alle kan lære, da der findes spændende projekter for både nybegyndere og dem som har strikket i en længere periode.

I hverdagen kan strikning medvirke til afslapning og afkobling fra en travl dag på arbejde eller i skole og er en af grundene til hvorfor det er så udbredt i dag. Derudover er det også fordelagtigt, at du ikke behøver at blive færdig inden for en bestemt tidsramme, men i stedet tage dig ligeså god tid som du har lyst til.

I strikkeverdenen er det kun fantasien som sætter grænser og der er uendelig mange veje at gå med kreativ strik. Du kan eksempelvis udvide din samling med spændende garntyper eller prøve en anderledes strikketeknik, når du først er blevet komfortabel med håndarbejdet. Lige meget hvad og hvordan du vælger at strikke, skaber du et helt unikt produkt, som der kun findes én af og som du helt selv har lavet. Fuldførelsen af sådan et projekt kan give en god følelse af tilfredsstillelse og mod til at kaste sig ud i endnu mere.

Når du først har fået en god idé til et strikkeprojekt, skal du finde en strikkeopskrift som kan føre dig til det slutprodukt som du ønsker dig. Strikkeopskrifterne er ligesom opskriften på aftensmaden og skal følges nøje, hvis du ønsker præcis det samme produkt som angivet. Har du ikke prøvet at bruge en strikkeopskrift før, kan det være lidt vanskeligt at forstå, men du skal ikke lade dig skæmme, da det er nemt at lære.

Strikkeopskrifter hos Alt om Håndarbejde

Hos Alt Om Håndarbejde kan du finde et stort udvalg af strikkeopskrifter til enhver lejlighed og i forskellige sværhedsgrader. Som medlem får du desuden gratis adgang til alle opskrifterne og dermed lave hjemmelavede kreationer til hele familien.

Til kvinder

Hos os kan du få glæde af en mange spændende og kreative strikkeopskrifter til kvinder. Iblandt disse mange varianter kan du finde opskrifter på eksempelvis bluser, ponchoer, cardigans, kjoler og meget mere. Her er du garanteret at finde noget til enhver smag, da du kan finde strikkemønstre i forskellige stilarter som hver især giver et unikt udtryk. Du kan eksempelvis både strikke en cardigan som har striber, hulmønstre, lommer, lynlås eller andet, så den passer til lige netop den stil som du gerne vil opnå.

Derudover kan du også vælge at strikke modetilbehør som eksempelvis en taske eller en baret. De typer af strik kan sætte prikken over i’et et outfit og vil med garanti blive glædeligt brugt.

Til mænd  

Er du på udkig efter strikkeopskrifter til herrer, kan du hos Alt Om Håndarbejde finde mange kreative strikprojekter. Du kan eksempelvis vælge at gå i gang med en simpel herresweater eller en med et mere kompliceret mønster. Har du lyst til at gå i gang med et mere kortvarigt forløb, kan du også strikke nogle herrestrømper eller en hue. Om du strikker til dig selv eller til en du holder af, vil du ved hjælp af vores strikkeopskrifter få et flot resultat som enhver vil blive glad for.

Til børn og unge

Har du en nyfødt eller små børn du gerne vil forkæle med noget nyt, bør du kigger nærmere på vores sortiment af strikkeopskrifter for små drenge og piger. Skal du strikke noget til en helt lille baby, kan du udover tøjet også kigge nærmere på vores strikkeopskrifter af legetøj. Her kan du både vælge mellem en elefant, en kanin m.m. som uden tvivl vil falde i god jord hos den lille.

Har du lidt større børn eller vil du tilføje strik i en teenagers garderobe, kan du kaste dig ud i en moderigtig vest til en dreng eller en nederdel til en pige. Udvalget til små og store børn er stort og du finder mange strikkeopskrifter som vil blive deres nye favoritter.

Til boligen

Strikkeopskrifter behøves ikke kun at omhandle tøj og i denne forbindelse kan du hos Alt Om Håndarbejde også finde kreative opskrifter på boligtilbehør. Er du træt af dine nuværende puder, kan du eksempelvis vælge at strikke nogle nye med spændende motiver og i forskellige former. Under strikkeopskrifter til hjemmet, finder du desuden både lette og lidt svære projekter, og kan kaste dig ud i alt fra puffer til grydelapper som altid er gode at have i et køkken.

Praktiske overvejelser og aflæsning af strikkeopskrifter

Det første du højest sandsynligt vil bide mærke i, er at der i strikkeopskrifter fremgår redskaber, teknikker m.m. der skrives som forkortelser. Selvom det virker kompliceret i begyndelsen, skal man blotte lære det at kende. Derfor vil vi nedenfor introducere dig for de mest gennemgående overvejelser i forbindelse med strikning, samt diverse måder at formulere sig på.

Valg af strikkepinde

I dag findes der mange varianter af strikkepinde, i forskellige størrelser, former, materialer m.m. Det vigtigste er dog typisk størrelsen på de pinde du strikker med, da det direkte afspejler sig i resultatet. Størrelsen på de pinde du skal bruge, vil typisk altid være angivet i strikkeopskriften med et nummer.  Nogle strikkepindstørrelser er særligt populære og går igen i mange strikkeopskrifter, hvorfor det kan være en god idé at anskaffe sig de mest gennemgående størrelser.

På danske strikkeopskrifter vil størrelsen på pindene stige i takt med diamaterens størrelse i mm og forkortes med et p.

Valg af garn

Typisk vil du opleve at mængden af garn som du skal bruge, er angivet i gram eller skrevet som antal ”nøgler”. I langt de fleste tilfælde vil én nøgle være svarende til 50gram garn. Det kan dog variere og derfor er det altid en god idé at tjekke ekstra op på særligt dette eller altid veje mængden.

Skal du strikke noget som kan laves i forskellige størrelser, eksempelvis en cardigan, vil du typisk altid kunne læse dig til hvor mange gram garn du skal bruge til netop den størrelse du ønsker.

Hvor mange penge du skal bruge på garn til dine strikkeprojekter, er helt op til dig. I dag finder du et bredt udvalg af både dyre og billige garntyper, så du kan finansiere ethvert projekt. Hvis du ønsker at strikke et stykke tøj, som du gerne vil have glæde af i mange år, kan det dog være en god idé at investere i garn af højere kvalitet. På den måde undgår du risikoen for at garnet skrumper under vask eller hurtigt mister sin farve, hvilket godt være tilfældet med garn af lavere kvalitet.

Sådan strikker du den rigtige størrelse

Vælger du at strikke et stykke tøj, vil størrelsesmulighederne typisk være angivet på en velkendt måde i form af S, M, L, XL, m.m. Størrelsen på tøjet afgøre hvor mange masker der skal slås og dette er naturligvis forskelligt størrelserne i mellem.

Skal du eksempelvis lave en striktrøje i størrelse L, skal du gøre dig bevidst omkring, hvilken placering L har i størrelsesrækken. I vores tilfælde står str. L på den tredje plads, hvilket vil have en betydning for hvordan du skal aflæse strikkeopskriften fremadrettet.

Står der på opskriften ”slå 110, 122, 128, 132, skal du også her kigge på tallet der er placeret på tredje pladsen ligesom L. I dette tilfælde skal du altså slå 128 masker for at få en str. L og se bort fra de andre tal. Masker forkortes med et m.

Til sidst skal det også nævnes, at lige meget hvilken størrelser du vælger, kommer du til at støde ind på forkortelserne RS og VS, som står for henholdsvis retsiden og vrangsiden. Retsiden er den sidde som vender udad, mens vrangsiden er den side som vender indad på et stykke tøj.

Hvad med mønstre?

Når du skal i gang med et strikkeprojekt kan du vælge at lave noget helt simpelt, hvor ingen mønstre indgår. Med andre ord vil du altså i dette tilfælde kun bruge én farve igennem hele tøjstykket. Du kan dog også vælge at lave noget med et mønster. Mønstrene kan både være simple, hvis du gerne vil lave noget som ikke er for svært, men også komplicerede, hvis du gerne vil have en spændende udfordring.

Er strikning en helt ny hobby, kan det være en god idé at starte med at strikke med en enkel farve. På den måde får du godt styr på de helt basale teknikker og kan derfra gradvis tilføje flere farver og mønstre. Mønstrene kommer i adskillige former og spændende motiver og vil tydeligt fremgå i strikkeopskriften. Skal nogle mønstre gentages, vil gentagelserne oftest være skrevet som *, eller blot forkortet til gent.